Agapitova Viktoria nro 2

Lasten ja nuorten erityisohjaaja, opettaja

Lasten ja nuorten erityisohjaaja, opettaja
s. 1975

Olen Viktoria Agapitova, synt. 1975. Kotoisin Venäjän Karjalan tasavallasta. Jo 19 vuotta olen asunut perheineen Suomessa. Raaheen olemme muuttaneet Piippolasta, jossa asuimme 18 vuotta.

Olen avoin, sosiaalinen ihminen. Olen optimisti, joka menee eteenpäin ja selviytyy eteen tulevista vaikeuksista. Venäjällä sain ala-asteen ja suomen kielen opettajan tutkinnon. Suomessa opiskelin lasten- ja nuorten erityisohjaajan tutkinnon. Tällä hetkellä opiskelen asioimistulkiksi Oulussa. Monta vuotta olen ollut töissä kouluissa koulunkäyntiohjaajana sekä opettajana.

Pääharrastuksena on oma perhe ja lapset, joille yritän antaa mahdollissimman paljon tukea, opettaa oma äidinkieli ja säilyttää oma kulttuuri. Uskon, että oman kulttuurin tuntemisen kautta voi omaksua toisen kulttuurin paremmin ja kunnioittaa toista maata.
Vain puoli vuotta asuttuani Raahessa huomasin, että kaupungissa on iso potentiaali. Kaupunki ei ole kovin iso, ihmiset tuntevat toisensa, on paljon harrastusmahdollisuuksia ja kaikki palvelut toimivat hyvin.
Haluaisin maahanmuuttajille enemmän mahdollisuuksia tutustua kaupunkiin ja suomen kulttuuriin.

Hanhikivi 1 -projektin kautta meidän kaupunkiin tulee paljon maahanmuuttajia. Se ryhmä on todennäköisesti hyvin sivistynyt ja koulutettu, voisimme saada hyviä mahdollisuuksia järjestää joitakin kerhoja meidän kaupunkiin. ( Kenties , jos tulee taitelijoita, tanssiopettajia...) Muilla maahanmuuttajilla on varmasti joitakin taitoja, joita voisimme hyödyntää, jotta kaupungista tulisi monikulttuurinen, kehittynyt, avoin ja ystävällinen kaikille. Ymmärrän, että kotoutuminen riippuu ihmisen luonteesta ja hänen aktiivisuudestaan ja yritän antaa ymmärtää ihmisille, että heitä kuullaan. Heille pitää antaa mahdollisuus ilmaista itseään ja olla rohkeita.
Maahanmuuttajien oman kulttuurin säilyttäminen on tärkeää (erilaisten järjestöjen kautta voi järjestää kultuuri-iltoja, luentoja, joihin voi aktiiviset suomalaiset osallistua)

"Muista omat juuret!"