Aulakoski Antero nro 5

Sektorin johtaja, ylikomisario
Facebook

 

 

 

 

Sektorin johtaja, ylikomisario
s. 1961

p. 050-5574986
antero.aulakoski@gmail.com

Harrastukseni ovat voimailu, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja mökkeily.

Kaupunginvaltuutettu vuodesta 1993- lukien, PPSHP:n valtuuston 1. vpj, Hyvinvointikuntayhtymän hall. pj, Tarkastuslautakunnan pj. sekä ansio- ja kunniamerkkitmk:n pj.

Olen toiminut yhteensä neljä vuotta valtuuston puheenjohtajana, kaksi vuotta valtuuston 1. varapuheenjohtajana sekä Raahe- Vihanti yhdistymishallituksen puheenjohtajana. Kaupunginhallituksen jäsenenä ja Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana olen toiminut kahdeksan vuotta.

Kunnallisten luottamustoimien ohella minulla muita tehtäviä, joista haluan mainita toimintani Suomen Poliisipäällystöyhdistys (SPPY) ry:n valtakunnallisena varaluottamusmiehenä.

Haluan säilyttää Raahen turvallisena kaupunkina, jossa on toimivat peruspalvelut. Raahelaiset voivat nauttia laadukkaista varhaiskasvatuspalveluista, koulutus- ja opiskelupaikoista, sosiaali- ja terveyspalveluista sekä kulttuuri- ja liikuntapalveluista. Meillä on upea historia, vanha kaupunki ja ennen kaikkea merelliset olosuhteet.

Haluaisin, että Raahen kotiseutuidylli säilyisi ja kantaisi myös niiden keskuudessa, jotka ovat muuttaneet kaupungista muualle.

Vaaliteemat:
1) Haluan kehittää Raahen vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta. Meidän pitää hyödyntää paljon tehokkaammin työn alla oleva Fennovoiman suurhanke ja edistää muutoinkin yritysten toimintaedellytyksiä. Vetovoimaisuutta kehittämällä voimme pysäyttää väestön vähenemisen, jolla on ikäviä seurauksia kaupungin palvelurakenteelle.
2) Mikäli minut valitaan kaupungin luottamushenkilöjohtoon, tulen perustamaan työryhmän johon pyydetään jäseniksi paikallisista sijoittajia, asiantuntijoita ja kiinteistöjen omistajia. Tavoitteena on kehittää kaupungin keskustaa ja saada kaupunkiin lisää valtakunnallisia kaupanalan palveluntuottajia (Gigantti, Hennes&Mauritz, Lindex, Kappahl). Näin saisimme padottua muualle menevää rahavirtaa ja kaupunkiin uusia työpaikkoja.
3) Sote- uudistuksen myötä sairaalamme palvelut ovat vaarassa. Hyvinvointikuntayhtymän hallituksen puheenjohtajana lupaan tehdä hartiavoimin töitä palvelujen kuten päivystyksen ja leikkaustoiminnan puolesta. Uskon että hyvät yhteistyösuhteet PPSHP:n johtoon ja sairaanhoitopiirin hallitukseen edesauttavat palvelujen säilymistä Raahessa.

Vaalityöni motto/slogan/tunnuslause:
Antero – Arjen turvaaja! Tunnuslause tarkoittaa, että jokaisesta tulee pitää huolta ikään katsomatta. Arjen turvallisuus syntyy monipuolisista ja toimivista peruspalveluista. Haluan olla luottamuksen arvoinen ja toimia tehtävissäni yhteistyössä kaikkien poliittisten ryhmien kanssa.

"Antero – Arjen turvaaja!"