Hummastenniemi Matti nro 9

Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja
s. 1963

Olen syntynyt 13.3.1963 elikkä täytän ihan kohta 54 vuotta.
Koulutukseltani olen rakennusinsinööri ja tällä hetkellä toimin Raahen Seudun Asuntosäätiön toimitusjohtajana

Aikaisempaa historiaa poliittisessa toiminnassa ei ole. Kunnallispolitiikkaa olen silti seurannut varsin aktiivisesti aina, osaltaan johtuen työstäni mutta eniten kuitenkin henkilökohtaisesta kiinnostuksesta kunnallista päätöksentekoa kohtaan. Olen myös eräänlainen ” uutisfriikki ”, joten sen lisäksi että seuraan aktiivisesti kaiken maailman tapahtumia, seuraan myös suurella mielenkiinnolla esim. kaupunginhallituksen ja –valtuuston esityslistoja ja pöytäkirjoja.

Olen toiminut aikoinani aktiivisesti Olkijoen kylätoimikunnassa sekä Olkijoen Erämiehet ry:n johtokunnassa. Olkijoen Erämiehet ry:n toiminnantarkastaja olen toki edelleen.

Näkyvin ja samalla rakkain harrastukseni on tänä päivänä harrastajateatterissa esiintyminen. Pattijoen Nuorisoseuran teatteriryhmä Hoplaa on joukko, jonka aktiivinen jäsen olen ollut jo 15 vuotta, eikä kertaakaan ole käynyt mielessä että teatteriharrastuksesta luopuisin. Hoplaan kanssa olemme kiertäneet niin lähiseutuja kuin Eurooppaakin, pyrkien aina naurattamaan ja tuomaan iloa ihmisten elämään.

Metsästystä olen harrastanut siitä lähtien kuin laillisesti olen sitä saanut harrastaa. Tänä päivänä metsästysharrastus on pitkälti keskittynyt hirvenmetsästykseen.

Kotijoukkoja eniten ilahduttava harrastukseni on ruoanlaitto. Kokkihommat myös kiinnostavat; ei työnä mutta harrastusmielessä. Aika moni olkijokinen pääsee ( taikka joutuu ) tästä harrastuksestani osalliseksi kun olen jo vuosikaudet keittänyt Olkijoen Erämiesten hirvipeijaisissa hirvikeiton 200 – 300 kyläläiselle.

Sivukyläläisenä minun ensimmäisenä pyrkimyksenä ja mielenkiinnon kohteena on luonnollisesti Raahen sivukylien säilyttäminen elinvoimaisina. Ainakin koulun säilyttäminen Olkijoella on ehdoton asia.

Haluan myös olla edistämässä työpaikkojen luomista ja sitä kautta uusien asukkaiden saamista Raaheen. Olen erittäin suuresti huolestuneena seurannut Raahen asukasmäärän jatkuvaa vähenemistä. Mielestäni kaupungin päättäjät eivät ole riittävästi puuttuneet tähän ongelmaan.

Yksi suuri huolenaiheeni on Raahen kaupungin suhtautuminen Pyhäjoelle ra-kennettavan ydinvoimalan työmaan meille antamiin mahdollisuuksiin. Välillä näyttää siltä että kaupunki ei valmistaudu millään tavalla houkuttelemaan voimalan rakentajia asumaan Raaheen. Vaikka rakentaminen olisi kiihkeimmillään vasta parin vuoden päästä, on jo nyt kiire luoda strategia millä rakentajat saadaan Raaheen houkuteltua ja jos heitä sitten suuret määrät tänne tulee kuinka saadaan heidän tarvitsemat palvelut tuotettua. Tässä tarvitaan panostusta niin kaupungilta kuin myös kaupungissa toimivilta yrityksiltä.

"Maalaisjärjellä menestykseen"