Isokoski Jussi nro 10

Yrittäjä, toimitusjohtaja
Facebook

Yrittäjä, toimitusjohtaja
s. 1981

Gsm: 040 846 5844
jussi.isokoski@tuuparecords.fi
Takasaarelantie 15
92140 Pattijoki
Kotisivut

Tuupa Records
Raahe Festival
Saami Council
Same Diggi

Olen työllistänyt itseni jo kaksikymppisestä asti. Viihdealan yrittäjänä tiedän, että jokainen tehtävä on työhaastattelu seuraavaan keikkaan. Laadusta en tingi ja omia työtuntejani en laske. Pk -yrittäjänä näen aitiopaikalta politiikan vaikutukset ihmisten arkeen ja sen takia haluan kantaa vastuuta yhteiskunnallisesta päätöksenteosta.

Suuri intohimoni on luonto ja metsästys. Saamelaisena tiedän ja tunnen, kuinka luonto eheyttää mieltä ja antaa voimia jatkaa töissä. Kun perhe- ja työelämä antaa myöten, lähden jahtiin kotimaisemiin tai maailmalle. Saamelaiskulttuurin vaalimiseksi olen tehnyt töitä toistakymmentä vuotta. Minulle myönnettiin tekemästäni työstä arvostettu Áillohaš –palkinto vuonna 2015.

Raahen kaupunginvaltuustossa olen vaikuttanut vuodesta 2012. Olen kulttuurilautakunnan ja perusturvatoimikunnan jäsen. Raahen koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan puheenjohtajana olen ollut vuodesta 2015. Varajäsenenä olen mm. Raahen kaupunginhallituksessa ja aiemmin mm. Saamelaiskäräjien kulttuurilautakunnassa.

Meidän on tehtävä kaikkemme, että keskustelu pienistä paikkakunnista puhuttaessa kääntyy pois alistuneesta "mitä haluaisit säilyttää" -teemasta ja ottaisi suunnan uusien työpaikkojen ja toimintamallien löytämiseen.
Vaikka tällä hetkellä on valtakunnan politiikassa viitteitä paremmasta, on meidän muistettava, että olemme myös osa isoa kuvaa. Jos katsomme vierestä nykyisiä globaaleja toimia emmekä tee mitään paikallisella tasolla, olemme yhtälailla vastuussa ja osasyyllisiä palveluiden heikkenemiseen, maaseudun autioitumiseen ja työpaikkojen vähenemiseen. Tästä näkökulmasta tarkasteltuna työ, työpaikat ja yritykset ovat avainasemassa. Kaikki toimintani politiikassa peilaa sitä, että saamme luotua tälle alueelle ja koko Suomeen uusia työpaikkoja, uusia toimialoja ja hajautettua kestävän kehityksen tuotantoa.

Tulevalla vaalikaudella haluan olla edistämässä mm. lähiruokaa, uusia työpaikkoja ja vahvaa kulttuurielämä. Myös matkailu, tapahtumat ja luontomatkailu ovat Raahelle tärkeitä.

"Työn kautta tuloksiin."