Törmikoski Jari nro 43

Maanviljelijä

Maanviljelijä
s. 1966

Olen Jari Törmikoski, 50-vuotias maanviljelijä Lumimetsästä. Pyöritämme Tiia-vaimon kanssa kahden robotin lypsykarjatilaa. Lapsia olemme saaneet 8 ja he ovat iältään 12-4-vuotiaita. Meille on sattunut syntymään kolmet kaksoset, josta varsinkin isä on hyvin ylpeä ja muistaa kehaista.

Harrastukset ovat kotikiireiden takia jääneet vähemmälle. Lasten kanssa kalastetaan ja metsästetään. Hirvikoiria olen treenannut ja syksyisin käymme hirvenpyynnissä. Lukeminen on aina ollut tärkeä ja antoisa ajan viete.

Politiikassa olen ollut mukana 1980-luvun lopulta alkaen. Olen ollut erilaisissa lautakunnissa varsinaisena jäsenenä ja varajäsenenä. Edellisellä valtuustokaudella olin kaupungin valtuustossa valtuutettuna, maaseutu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajana sekä nuorisolautakunnan jäsenenä.

Ammatillisia luottamustoimia on vuosien varrella myös tarttunut mukaan. Tällä hetkellä toimin MTK:ssa, Lihakunnan hallinnossa sekä osuuskunta Metsäliiton Oulun alueen piiritoimikunnan puheenjohtajana.

Raahe on laaja kaupunki, jossa laitakaupungilta on lyhyempi matka Ylivieskaan ja Nivalaan kuin Raahen keskustaan. Lisäksi itäisistä kylistä on totuttu asioimaan etelän suuntaan. Tämä helposti unohtuu siellä meren äärellä. Tulevaisuudessa meidän tulee pyrkiä madaltamaan kuntien välisiä raja-aitoja. Esim. yhteistyötä tulisi laajentaa koulu- ja harrastustoiminnassa, jotta saadaan lasten ja nuorten koulupäiviä lyhennettyä ja mahdollistetaan korkeatasoinen harrastustoiminta mahdollisimman monelle halukkaalle.

Nämä vaalit ovat tarkeät meille vihantilaisille. Nyt on erityisen tärkeää käydä äänestämässä, jotta saamme päätöksentekoon mukaan "omia miehiä”, jotka tuntevat alueen haasteet ja olosuhteet.

Raahen ja Vihannin liitoksen kuherrusvuodet ovat ohitse. Aluelautakunta loppuu tähän valtuustokauteen ja porkkanarahat on käytetty. Normaali arki alkaa.

"Ei ennää ihan äkkinäinen!"